ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΑΡΝΑΒΙΩΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ

Έχετε να μοιραστείτε όμορφες στιγμές που καταφέρατε να απαθανατίσετε με τον φωτογραφικό σας φακό, την κάμερα ή το κινητό; Στείλτε τις δικές σας φωτογραφίες ή τα δικά σας βίντεο με μία μικρή περιγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση mikekatiaa@gmail.com . Μην ξεχάσετε να αναφέρετε το όνομα, την ηλικία και την περιοχή που κατοικείτε. Αν επιθυμείτε την απόκρυψη ή την εμφάνιση του ονόματός σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε.
Θέλουμε πολύ να δούμε και να αναδείξουμε εικόνες από τον όμορφο τόπο μας, διαδρομές, μονοπάτια, παραλίες, ναούς, αρχαιολογικούς χώρους, θεατρικές παραστάσεις, σχολικές γιορτές και εθελοντικές δράσεις.

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Ήρθε η Άνοιξη? Ρώτησε, η μυγδαλιά του Βαρνάβα!


Ο καιρός έχει αρχίσει να φτιάχνει επικίνδυνα …   Τα πρωινά μυρίζει,  Άνοιξη! Βέβαια υπάρχει &  η γνωστή παροιμία «Μάρτης γδάρτης  κακός  παλουκοκάφτης κτλ !» και  ποτέ δε ξέρεις τι θα προκύψει!

Απτόητη απόδρασα για μια  βόλτα κοντά στη φύση.( σιγά μην έμενα μέσα- ο γιατρός είπε ότι το περπάτημα   – όπως και ο χορός-   κάνει καλό σε όλα!)
Τον άκουσα… το έσκασα  από τις υποχρεώσεις  μου και …  ανηφόρησα!
ceb1cebccf85ceb3ceb4ceb1cebbceb9ceac3
Σε μια στροφή νάτην! Ολανθιστη μπροστά μου! Στολισμένη ! Δεν θα μπορούσε να μη μου φέρει στο μυαλό στίχους αγαπημένους …
«Μες στο Χειμώνα εγώ γεννιέμαι,
και σαν τη μυγδαλιά γελιέμαι»
(που λέει κι ο Λιδάκης)!
img_42622
Ηρθε η ¨Ανοιξη? Ρωτησε, η μυγδαλιά …
Η μήπως  δεν ρώτησε κάν? Μόνο άνθισε η τρελή… γιατί έτσι γουστάρει !!!  ?

… Γιατί  έτσι νιώθει  καλά? Να ανθίζει με το πρώτο χάιδεμα του ήλιου, να εμπιστεύεται το ψιθύρισμά του-κάθε φορά, που εκείνη θελήσει, κι ας μην είναι ο καιρός ο σωστός…
Οι μυγδαλιές δεν ακούνε  παρά την καρδιά τους …
img_42021
Και  άλλη ανθισμένη  μυγδαλιά …
… ως και στη γειτονιά μου … τη βρήκα μετά !
img_42081
…  ανθίζει ,γοητεύει  .. . και  προμηνύει την Άνοιξη!!!
Γονιμότητα, ευτυχία, ρομαντισμός, καλή υγεία και τύχη …
Όλα αυτά χωράνε άνετα  στο μικρό καρπό που προσφέρει, η αμυγδαλιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου